Deze site gebruikt tracking cookies voor marketing en het verzamelen van statistieken.
Meer informatie

Veelgestelde vragen

Vragen en antwoorden over de bootcamp

Hoe ziet de opleiding eruit in coronatijd?

Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat de bootcamp, zolang als het nodig is, alleen digitaal wordt aangeboden.

Kan ik de webinar terugkijken?

Nee, het is niet mogelijk om de webinar later terug te kijken. We vinden het belangrijk dat dit interactief is.

Hoe ziet de bootcamp eruit tijdens de thuisstudeerfase?

Tijdens de thuisstudeerfase wordt de dag geopend met een stand-up en afgesloten met een stand-down. Gedurende de dag heb je de mogelijkheid digitaal contact op te nemen met de technische coach om vragen te stellen. De dagen starten om 9:00 uur en we sluiten de dag om 16:00 uur af.

Krijg je na de bootcamp een diploma of certificaat?

Ja, je ontvangt een CodeGorilla-certificaat.

Wat zijn de toelatingseisen?

In principe hanteren we maar één toelatingseis: je moet het heel graag willen. Iedereen kan zich aanmelden, ongeacht achtergrond en eerder opleidingsniveau.

Hoeveel uren betreft de thuisstudie per week/dag?

De studietijd is fulltime, dit betekent 5 dagen per week van 9:00 uur tot 16:00 uur. Dit betekent dat je 's avonds vrij bent!

Bieden jullie een baangarantie?

Helaas kunnen we geen baangarantie geven. Wel doen wij natuurlijk ons uiterste best om jou te begeleiden naar een betaalde baan binnen ons brede netwerk.

Hoe mag ik mezelf noemen wanneer ik de bootcamp heb afgerond?

Als je de bootcamp volledig hebt afgerond, ben je Junior Webdeveloper.

Moet ik mijn eigen laptop gebruiken?

Ja, als deelnemer van de bootcamp verwachten we dat je zelf zorg draagt voor een bruikbare laptop. Heb je geen laptop en heb je hiertoe niet de middelen? Neem dan contact met ons op, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Waaraan moet mijn laptop voldoen?

Wenselijk is een laptop met minimaal:
Intel i5-processor
8 GB RAM
256 SSD-schijf

Wat zijn de totale kosten van de Basecamp en de Bootcamp samen?

Het traject van vier maanden bestaat uit twee delen. De Basecamp, die één maand duurt en de Bootcamp, die drie maanden duurt. De facturering vindt voorafgaand aan beide fases plaats. De totale kosten van de Basecamp en de Bootcamp bedragen 3500 euro.

Wat zijn de kosten van de Bootcamp?

De Bootcamp bestaat uit twee delen: front end development, dat één maand duurt, en back end development, dat drie maanden duurt. De eerste Bootcamp kost 950 euro. De tweede Bootcamp kost 2550 euro. De facturatie zal voorafgaand aan de Bootcamp plaatsvinden.

Ik heb een uitkering via de gemeente, worden de kosten vergoed en moet ik dit zelf regelen?

Dat is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Je kunt dit het beste overleggen met je werkcoach.

Kan ik mij nu al aanmelden voor een traject in de toekomst?

Je kan je via de website aanmelden voor de Bootcamp (inclusief Basecamp). Dit houdt in dat je aangeeft dat je interesse hebt. Vervolgens zul je een bevestiging ontvangen met een uitnodiging voor een voorlichting. Tijdens de voorlichting vertellen we je wanneer er een nieuw traject start. Dit is afhankelijk van het aantal deelnemers: we starten alleen met een volle groep.

Kan ik een afspraak maken om de benodigde programma's samen op mijn laptop te installeren?

Ja, wij helpen je hier graag bij! Voorafgaand aan het traject bieden we je de mogelijkheid om langs te komen op locatie om de benodigde programma's te installeren.

Kan ik een vrijblijvende offerte ontvangen?

Ja, je kunt vrijblijvend een offerte opvragen. Je kunt via het contactformulier op de website aangeven dat je een offerte wilt ontvangen. We nemen dan contact met je op voor de benodigde informatie en sturen je zo snel mogelijk een offerte toe.

Is het mogelijk om Windows te gebruiken tijdens de opleiding?

Ja, het is mogelijk om Windows te gebruiken tijdens de opleiding. iOS of Linux heeft wel de voorkeur. De reden hiervan leggen we je graag uit tijdens de voorlichting, die je kunt volgen zodra je je aanmeldt voor de Bootcamp.

Vragen en antwoorden voor bedrijven

Kan een kandidaat van CodeGorilla direct meedraaien in ons developmentteam?

Ja, de Gorilla's krijgen van ons training in general development. Hier leren ze over SCRUM-methodiek, sprints en deployment. Bovendien is een groot deel van de bootcamp in projectvorm. Hier leren ze elkaar code reviewen, code pullen, pushen en mergen.

Welke vooropleiding hebben de kandidaten gehad?

Onze kandidaten zijn een weerspiegeling van de samenleving. Dit betekent dat opleidingsniveau van onze kandidaten kan verschillen van mbo tot wo. Uit ervaring kunnen we zeggen dat bedrijven erg blij zijn met onze kandidaten, ongeacht het niveau.

We durven het niet aan om iemand aan te nemen, we zijn bang dat er te veel begeleiding nodig is.

Elk bedrijf is anders. Zo zijn onze kandidaten ook allemaal anders. We zorgen ervoor dat het werkt, met maatwerk. Mocht er begeleiding nodig zijn of als er andere wensen zijn, bespreken we dat graag.

Hoe werkt het, in het kort?

Wij leiden kandidaten op, maken profielen van hen en de bedrijven en matchen deze zo goed mogelijk.

Hoe werkt het nadat ze klaar zijn met de bootcamp?

Het matchen van kandidaten en bedrijven begint al tijdens de bootcamp. Zowel tijdens als na de bootcamp zijn we in gesprek met bedrijven om een geschikte kandidaat te vinden.

Hoe komen we erachter of er kandidaten zijn die bij ons passen?

Wij hebben de profielen van onze kandidaten al klaar. In een gesprek bespreken we alle wensen en vragen, zodat we uitkomen op de kandidaat die het best bij jullie bedrijf past.

Ik heb een kandidaat gezien van CodeGorilla op LinkedIn, mag ik zelf contact met hem opnemen?

Ja, dat mag uiteraard. Het hoeft niet per se via onze jobconsulenten te lopen.

Ik ben benaderd door een jobconsulent én een kandidaat van CodeGorilla. Wat kan ik doen?

Het kan voorkomen dat we op hetzelfde moment jouw bedrijf interessant vinden. We houden elkaar op de hoogte, maar soms zijn onze kandidaten zo enthousiast dat ze niet kunnen wachten. Beschouw het als een compliment! ;)

Neem nu contact op!

Bel ons tijdens kantooruren of mail. We streven er naar om binnen
24 uur je vragen te beantwoorden.