Deze site gebruikt tracking cookies voor marketing en het verzamelen van statistieken.
Meer informatie

Wees niet bang om aan iets nieuws te beginnen

Nart Ibrahem is 44 jaar, komt uit Syrië, woont sinds 2014 in Nederland en heeft een prachtig gezin met twee dochters en een zoon. Eind maart 2021 rondde hij de Bootcamp af en nu werkt hij alweer ruim een halfjaar bij beeproger, een bedrijf dat maatwerk software levert. En hoewel het Nart nu voor de wind gaat, heeft hij er keihard voor gewerkt. Hij is dan ook een inspiratiebron voor ons en iedereen die iets wil bereiken in het leven.

Nart Ibrahem

Werkt bij beeproger
1 jaar geleden

Wat als je diploma hier niks waard is?

Toen Nart in 2014 naar Groningen verhuisde, gaf hij bij het UAF aan dat hij graag zijn accountancy diploma wilde laten erkennen in Nederland. Hij kreeg nul op het request: eerst nog anderhalf jaar studeren, voor hij een erkend diploma kon krijgen. Dit bracht hem aan het twijfelen: was accountancy nog steeds wat hij graag wilde doen? In zijn vrije tijd verdiepte Nart zich vaak in grafische vormgeving en coderen en hij besloot: dit is de richting waarin ik verder wil. 

Om toch een start te maken in zijn carrière richting grafische vormgeving en IT, ging Nart aan de slag bij Studio Spinlink, een multimedia design studio. Eenmaal hier aan het werk ontwikkelde Nart zijn ware passie voor code. Omdat hij graag nog meer wilde leren over code en development besloot hij eind 2020 om mee te doen met de Bootcamp van CodeGorilla.

Meer dan alleen leren programmeren

Waar Nart bij Studio Spinlink veel bezig was met front-end development, ontdekte hij tijdens de Bootcamp dat hij back-end development pas echt interessant vond. Zo kon hij zich uren verdiepen in PHP, een ingewikkelde programmeertaal die het uiterste van hem vroeg. Dit motiveerde hem enorm. Na etenstijd zat hij zelf nog uren te studeren. Hij wilde alles leren wat er te leren viel. Nou, dan heb je pas doorzettingsvermogen! 

Maar met kennis alleen kom je er niet. Daarom besteden we tijdens onze Bootcamp ook aandacht aan het verbeteren van eigenschappen die je aan een baan helpen. Sollicitatietraining, jezelf presenteren en andere soft skills dragen bij dat je zelfverzekerd op je nieuwe baas afstapt. En zo stapte Nart zelfverzekerd naar binnen bij beeproger om te solliciteren op een functie waarvoor hij op papier te weinig ervaring had.

En zo vond hij zijn droombaan

Op de vraag of hij de baan heeft gekregen, hoeven we geen antwoord meer te geven. Maar wat zorgde nou voor de doorslag bij beeproger? Zijn leergierige houding, zijn opgedane kennis van PHP die hij direct in de praktijk kon brengen, zijn ervaring met het werken in een projectteam en met een manager en vooral zijn persoonlijkheid gaven de doorslag. Hij hoefde enkel nog een technische proefopdracht te doen, maar hiervoor slaagde hij met vlag en wimpel.

Blijven dromen

Bij beeproger heeft Nart het erg naar zijn zin. Hij werkt in een leuk team, collega’s onderling hebben aandacht voor elkaar en hij krijgt elke dag de mogelijkheid om wat nieuws te leren. Omdat Nart ontzettend leergierig is, past dit erg goed bij hem. Maar Nart zou Nart niet zijn als hij niet bleef dromen. Hij wil nog steeds doorleren en beter worden. Het duurt niet lang meer of hij kan senior developer op zijn cv bijschrijven.

Laat Nart je inspireren!

Voor Nart was de Bootcamp ontzettend waardevol. ‘Ik zou het zo weer doen als ik weer in die situatie zou zitten. Tijdens de Bootcamp leer je namelijk zo veel in zo’n korte tijd, dat je direct klaar bent voor de arbeidsmarkt. In vier maanden leren programmeren kan pittig zijn, maar als je het leuk vindt, komt alles goed. Bovendien begeleiden de docenten van CodeGorilla je hartstikke goed. Wees dus niet bang aan iets nieuws te beginnen.’

Samen werken aan een inclusieve IT-sector

De samenwerking met beeproger is erg waardevol. We hebben nauw contact. Zo kunnen we iemand als Nart een plek bieden die bij hem past, waar zijn talenten tot zijn recht komen en waar hij zich kan doorontwikkelen. Door mensen als Nart een kans te geven, realiseren we een eerlijke en inclusieve arbeidsmarkt en vullen we de kritieke vacatures binnen de IT.  Dat is wat we noemen een win-winsituatie.Meer updates

Weer een bootcamp voltooid

Een nieuwe lichting CodeGorilla’s is een feit! Eind 2020 startten 24 deelnemers vol enthousiasme met de basecamp in Groningen.