Deze site gebruikt tracking cookies voor marketing en het verzamelen van statistieken.
Meer informatie

Interview MaatschapWij met CodeGorilla

MaatschapWij volgt ons al een tijd en vroegen oprichtster Diem hoe het nu gaat.

Mark Goos

Operationeel manager
1 jaar geleden

In dit interview vertelt Diem hoe ze met CodeGorilla een antwoord vond op twee vraagstukken: Waar haal je de programmeurs vandaan die zo hard nodig zijn? En wat doen we met alle studenten die opgeleid worden voor banen die er straks niet meer zijn (en mensen die nu al in die situatie zitten)?

Meer dan een ICT-bootcamp

Onze ICT-bootcamps zijn gericht op meerdere dingen. Ten eerste leren deelnemers natuurlijk de technische basis van het programmeren. Uiteindelijk hopen we ze te koppelen aan een enthousiast bedrijf dat een webdeveloper nodig heeft en deze verder intern kan laten groeien.

Ten tweede helpen we ze hun sociale of ‘zachte’ vaardigheden te ontwikkelen, zodat ze zich zelfverzekerder voelen bij deze carrièreswitch. Die combinatie maakt dat we goede kandidaten kunnen afleveren bij bedrijven en organisaties die openstaan voor ICT’ers met een niet-typische achtergrond. En juist daar zit de meerwaarde voor bedrijven.

Dat het mes aan meer dan twee kanten snijdt, moge duidelijk zijn, want niet alleen zorgen we zo voor minder werkloosheid, ook de ICT als sector wordt diverser.

Deelnemers van de ICT-bootcamp, die inmiddels een baan als webdeveloper hebben gevonden (Foto: Douwe de Boer)

ICT-personeel detacheren

De ambitie om zelf te detacheren en dus de begeleiding van het IT-personeel in eigen hand te houden, maakt het plaatje compleet. Want voor bedrijven betekent dit: wel de lusten, niet de lasten. Het is een manier om onze denkwijze te bewijzen, net zolang tot er genoeg animo is onder bedrijven om zelf deze vorm te implementeren en diversiteit als normaal te beschouwen.

Werkgevers kunnen niet altijd de begeleiding geven die onze doelgroep nodig heeft. Ook al vindt op dit moment 93 procent van onze junior developers na onze bootcamp een baan; daar wilden we wat aan doen.

Lees 'CodeGorilla leidt langdurig werklozen op tot programmeur' helemaal en bekijk de video die ze in 2018 van Diem maakten.

Meer updates

Weer een bootcamp voltooid

Een nieuwe lichting CodeGorilla’s is een feit! Eind 2020 startten 24 deelnemers vol enthousiasme met de basecamp in Groningen.