Deze site gebruikt tracking cookies voor marketing en het verzamelen van statistieken.
Meer informatie

Front end development leren

Front end development houdt zich bezig met alles wat de gebruiker kan zien, dus de visuele aspecten. Ook wel de User Interface genoemd, of: UI.

Tijdens de Bootcamp leer je de basisbeginselen van UI met HTML. HTML staat voor Hyper Text Markup Language en is de basis van elke website of webapplicatie.

HTML en CSS
Je programmeert met HTML de elementen die je website of webapplicatie nodig heeft. Vervolgens programmeer je met CSS de stijl die je website of webapplicatie de gewenste look and feel geeft.

Responsive Design
Responsive design houdt in dat je website op verschillende devices zoals een telefoon, tablet en desktop altijd correct wordt getoond. Dit is een essentieel onderdeel van programmeren, want als bijvoorbeeld een stuk tekst wegvalt op mobiele weergave, raak je bezoekers kwijt. We besteden aandacht aan hoe je een ‘responsive’ website maakt m.b.v. Bootstrap.

JavaScript en Vue JS
Hoe een gebruiker het gebruik van een website of webapplicatie ervaart, wordt ‘User Experience’ of afgekort UX genoemd. In JavaScript en Vue JS maak je je website of webapplicatie interactief en voeg je een stuk logica en gebruiksgemak toe.

NPM
Ook behandelen we in de eerste weken van de Bootcamp het gebruik van Node Package Management (NPM) waarmee je o.a. JavaScript en CSS packages leert toevoegen aan je projecten.

Note
Vue JS is een JavaScript framework waarbij JS staat voor JavaScript.

Scripttalen vs. programmeertalen
HTML, CSS, JavaScript en Vue JS zijn scripttalen die door de webbrowser worden ‘vertaald’ naar visuele output. Hier is geen webserver voor nodig. Het zijn dus geen echte programmeertalen (zoals C++).

Windows vs. Linux en MacOS
Gedurende de Bootcamp werken we met Linux of MacOS en niet met Windows.

Enthousiast? Meld je dan nu aan voor de gratis online voorlichting.
Die is geheel vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.