Deze site gebruikt tracking cookies voor marketing en het verzamelen van statistieken.
Meer informatie

Back end development leren

Back end development omvat alle achtergrondprocessen. Processen die dus onzichtbaar zijn voor de bezoeker. Je leert met PHP en MySQL werken. Beide zijn scripttalen die door een webserver worden ‘vertaald’. In tegenstelling tot wat je leert met betrekking tot front end is er voor PHP en MySQL wel een server nodig.

PHP en MySQL
Je leert hoe je een database kunt opzetten met behulp van MySQL en hoe je met PHP gegevens in de database kunt verwerken. Dit zijn de zogenaamde CRUD acties: Create Read Update en Delete. Met andere woorden: je leert hoe je MySQL kunt inzetten om bijvoorbeeld gegevens van een webshop te verwerken.

Notes
Met back end development leer je hoe je gegevens van een server kunt verwerken in de front end. Hierdoor ben je na de opleiding in staat om een website of applicatie te hosten op een server.

Flat PHP, OOP en MVC
In de eerste weken van de Bootcamp leer je ‘flat PHP files’ schrijven en maak je al snel kennis met de MVC-methodiek: Model View Controller. Deze methodiek kom je in praktisch alle scripting- en programmeertalen tegen en is een essentieel onderdeel van de opleiding.

De weken daarna verbouw - of: refactor - je je ‘flat PHP files’ naar Object Oriented PHP files (OOP: Object Oriented Programming). Elk modern (PHP) framework maakt gebruik van de MVC-methodiek, die samen met OOP een krachtige combinatie vormt. De laatste zes weken van de Bootcamp behandelen we die in het populaire PHP framework Laravel.

Laravel
Momenteel is Laravel wereldwijd het meest populaire PHP framework.

Je kunt dit framework zien als een verzameling libraries waarmee je een enorme set componenten tot je beschikking hebt waarmee je complete websites en webapplicaties kunt bouwen. Laravel biedt ook een groot aantal mogelijkheden met betrekking tot het opslaan van gegevens in diverse database-systemen, dat zich niet alleen beperkt tot bijvoorbeeld MySQL.

Frameworks
Veel bedrijven maken gebruik van frameworks zoals Laravel, Zend of Symfony, maar er zijn nog vele andere frameworks. CodeGorilla koos Laravel, omdat het zoveel gevraagd en gebruikt wordt, én omdat het gewoon een geweldig framework is.

Composer
Behalve MySQL, PHP, MVC en Laravel leer je tijdens de Bootcamp ook werken met Composer. Een populaire package manager om PHP packages toe te voegen aan je projecten. In combinatie met NPM, dat tijdens de eerste weken van de Bootcamp is behandeld, leer je met Composer dezelfde technieken, maar dan specifiek voor PHP en Laravel.

Windows vs. Linux en MacOS
Ook gedurende de back end development-bootcamp werken we met Linux of MacOS en niet met Windows.

Enthousiast? Meld je dan nu aan voor de gratis online voorlichting.
Die is geheel vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.